“Vittu” – forfattermøde med Iben Mondrup. Onsdag d. 20. april 2022 kl. 19 i Cafeen i Moena Mønshallerne

Iben Mondrups seneste roman ”Vittu” udkom i januar 2022, fulgt op af flotte anmeldelser og adskillige samtaler og interviews med forfatteren i diverse medier.
Vitus er fem år, da han bliver adopteret af fotografen Alice og embedsmanden Stig. Alice er fascineret af Vitus og har en drøm om at gøre en forskel for et trængende barn. Hun knytter sig hurtigt meget tæt til sin søn i en blanding af omsorg og fotografisk leg. Men Vitus kommer med ar på sjælen, og legen med adoptivmoren udvikler sig. Grænserne bliver flydende eller ophæves, og et psykologisk spil om kærligheden og tilhørsforhold kan begynde. ”Vittu” er den selvstændige fortsættelse på ”Tabita”, om to grønlandske børn, der bliver adopteret af et dansk ægtepar og taget med til Danmark. Foredraget handler om en periode i den dansk-grønlandske historie, hvor det ikke var usædvanligt, at børn blev bortadopteret til danske familier mere eller mindre lemfældigt. Det havde store konsekvenser, ikke mindst for børnene.

Iben Mondrup er en markant dansk forfatter, født 1969, opvokset i Grønland. Blandt andet kendt for gennembrudsromanen ”Godhavn” og efterfølgeren ”Karensminde”, som delvist foregår på Møn.