Birgithe Kosovic: “Det du ikke vil vide”. Onsdag d. 16. marts 2022 kl. 19 i Cafeen i Moena Mønshallerne

Bemærk: ændring af dato og sted.

// Birgithe Kosovic fortæller sin personlige historie: Hun vokser op i en almindelig familie på Vestegnen med en dansk mor og en jugoslavisk far. Men familien har en hemmelighed, som hun en dag afslører. Det får hendes far til at bryde al kontakt. Hun har altid fornemmet at et sådant sammenbrud kunne ske.

Hun sætter hun sig for at undersøge hans vrede og forstå: Hvordan kunne de blive som døde for hinanden? Det sender hende på opdagelse i historierne fra sin jugoslaviske familie, der er fyldt med folk, der slår ihjel eller selv bliver slået ihjel, og en af disse myrdede er hendes far opkaldt efter. I hendes danske familie er der tilsyneladende aldrig sket noget, men også her opdager hun en erfaring med rædsel. Det hele bliver sat i perspektiv, da hun selv står som forfatter og en af det frie ords forfægtere, da terroren rammer Danmark.

Birgithe Kosović (1972)  fik sit gennembrud med romanen ’Det dobbelte land’ baseret på historier fra sin jugoslaviske familie, som vandt Weekendavisens Litteraturpris 2010, DR’s Romanpris 2011 og Danske Banks Litteraturpris 2011. Hendes roman om Erik Scavenius, ’Den inderste fare’, vandt Politikens Litteraturpris 2018. Hun har bl.a. modtaget Statens Kunstfonds tre-årige arbejdslegat. ’Det du ikke vil vide’ er udkommet i august 2020 og har fået fremragende anmeldelser og mange priser.