Hvordan det hele startede: Forfatter Vibeke Vasbo fortæller om Rødstrømpebevægelsen, onsdag d. 2. nov. 2022 kl. 19.

Den 2. november besøger forfatteren Vibeke Vasbo LitteraturSelskabet. Vibeke Vasbo har populære og anmelderroste essays, digtsamlinger og romaner på cv’et som blandt andet Al den løgn om kvinders svaghed, Hildas Sang og Artemis, beretningen om kat.

Nu har hun skrevet Denne gang går vi hele vejen, og det er netop det, hun gør i denne autobiografiske bog om 1970’ernes kvindebevægelse, Rødstrømpebevægelsen.

Vibeke Vasbo var en af de tolv kvinder, der i 1970 dannede Rødstrømpebevægelsen, som allerede inden de trådte offentligt frem, havde vakt sådan en opsigt, at Vagtparaden spillede Her kommer Pippi Langstrømpe, da den gik over Kongens Nytorv i København, flankeret af en lille hær af tidligere gardere, fordi rygtet havde bredt sig, at de vilde kvinder havde tænkt sig at overfalde bjørneskindshue-soldaterne.
 

Omvæltende

Vibeke Vasbo sammenskriver i sin bog hele bevægelsens historie med sine egne erindringer, og det er denne sammensmeltning af historisk hukommelse, personlig erindring og registrering af betydningen for en kvindegenerations liv, hun kommer og fortæller om den 2. november.

Hendes bog viser, hvor omvæltende oprøret var i en tid, hvor ’kvindesagen’ i lang tid havde ført en henslumrende tilværelse i Dansk Kvindesamfund.

Rødstrømpebevægelsen indvarslede et opbrud i kvindernes liv fra en overvejende husmortilværelse i 1950’erne og 60’erne til 1970’ernes selverhvervende kvinder med egen økonomi og langt større frihed til selv at bestemme over deres liv

Kom og hør om en tid i opbrud, som måske minder mere om tiden i dag, end man umiddelbart forestiller sig.

Arr. LitteraturSelskabet Nordbrandt, d. 2. november kl. 19 i Moena Mønshallerne. Billetter kan bestilles hos Bog & Ide i Stege. Pris 120 kr. Unge under 25 år halv pris. Tlf: 55815333. E-mail: 7750@bogpost.dk

Vibeke Vasbo. Foto: Morten Holtum