Tine Høeg og guitaristen Simon Brinck: Romankoncert ud fra bogen “Tour de chambre” – og samtale om forfatterskabet. Torsdag d. 23. september 2021 kl. 19. på Ba´Ryhl Bar & Café, Storegade, Stege.

Tine Høeg (f. 1985) er cand.mag. i dansk og filosofi og har arbejdet som gymnasielærer i Næstved. Hun har tidligere udgivet digte. ”Nye rejsende”, hendes første roman, fik årets debutantpris i 2017 på Bogforum. Den er udkommet i Tyskland, Østrig og Storbritannien i 2020. Den succesfulde “Tour de chambre” udkom tidlig sommer 2020. I efteråret modtog hun Edvard P-pris for sit forfatterskab.

Tine Høeg har skabt sin egen poetiske stil i ”Nye rejsende og ”Tour de chambre”. Med korte tekststykker, der fungerer som scener, frem for flydende prosa. Hun beskriver dem som digtromaner. Med få ord kan Tine Høeg få meget til at ske, f.eks. er en ultrakort sætning fuld af længsel og jalousi, når der blot står ”din kones nøgne krop” på en ellers tom side. Teksterne bevæger sig mellem nutid, erindring og drømmescenarier.

”Tour de chambre” foregår på et kollegie og med venskabet og forelskelsen som rød tråd. Til romankoncerten, får du historien fortalt på en anderledes, sanselig måde i et fortættet og intimt lydunivers. Som et musikalsk heartbreak. Romanen giver ifølge Politikens anmelder ”et sug i maven, man kun vil have skal blive ved.”

Tematisk handler Tine Høegs to romaner om at finde kærligheden og arbejde på at blive voksen, ”Når man nærmer sig de 30, er der en samfundsmæssig forventning om, at man er voksen: Man skal indtræde på arbejdsmarkedet, man skal stifte familie, man skal have styr på tingene. Min hovedperson kan ikke leve op til de krav, hun vakler og kan ikke finde fodfæste. … Der er også noget trodsigt – en modvilje mod de faste strukturer. Hun står i en på samme tid længselsfuld og aggressiv position,” fortæller Tine Høeg eksempelvis om hovedpersonen i ”Nye rejsende”.

Efter romankoncerten taler vi med Tine Høeg om hendes forfatterskab, der både er fremhævet af de store dagblades anmeldere og har stor succes hos boghandlerne. Tine Høeg og Stine Pilgaard var med til at give det nye store forlag Gutkind en forrygende start i sommeren 2020.

Guitaristen Simon Brinck akkompagnerer og har komponeret musikken til den anderledes og stemningsfulde oplevelse. Simon Brinck er uddannet på Rytmisk Musikkonservatorium, hvor han også underviser. Han har blandt meget andet arbejdet med Bisse, Kentaur og Oh Land og har komponeret musik til film og teater. Musikken varierer fra gang til gang. 

Billetter 100 kr. (unge under 25 ½ pris) købes/bestilles hos Bog & idé, Storegade 12, Stege: tlf. 55 81 53 33, mail:7750@bogpost.dk . Resterende billetter sælges ved indgangen.

Vi modtager støtte fra Statens Kunstfond og Vordingborg kommune.