“Mand falder”, Film af Anne Wivel om Per Kirkeby

mand-falder-still-1

Onsdag d. 6. januar 2016 (Helligtrekongers-dag) kl. 18:30 i Biografen Stege, Storegade. UDSOLGT.

Kl. 18:30 introduktion og samtale mellem billedhuggeren BJØRN NØRGAARD og TROELS ANDERSEN om PER KIRKEBY og om Eks-skolen, ordstyrer BENTE SCAVENIUS . Det var de tre der sammen med andre startede startede Eks-skolen, som fik enorm betydning for dansk kunst. Troels Andersen var i mange år leder af Jorn museet i Silkeborg. Vi forventer en levende og interessant dialog med spørgsmål og indlæg fra publikum. Der vil blive en pause hvor man kan købe drikkevarer.
Kl. 20:00 vises filmen “Mand falder”.
Kl. 22:00 kom godt hjem.

Anne Wivel er en meget rost doumentarfilm-instruktør. Hun har tidligere lavet en meget rost fil om Svend Auken. Hendes film er nøgterne i udtrykket, men meget indfølende. Hun formidler et kunstnerisk syn på verden og bringer os tæt på stærke personligheder. Anne Wivel har fulgt sin ven, maleren Per Kirkeby på nært hold, efter at han ved et fald fik en hjerneskade, så han mistede førlighed og evnen til at male.

Anmeldelse:

“Per Kirkeby bad selv Anne Wivel om at filme ham. Måske som led i et terapeutisk projekt med det formål at forsone sig med ulykken. I så fald skal vi være taknemmelige, for der er kommet en fremragende film ud af et frygteligt fald.” (Kristeligt Dagblad, d. 5.11.2015)
En trailer til filmen kan ses her: www.doxbio.dk/movie-archive/mand-falder/

Arrangementet er i samarbejde med Biografen Stege.

Billetter, pris 130 kr.

Køb e-billet hos Biografen Stege via I-net www.biostege.dk eller i biografen (begrænsede åbningstider). Resterende billetter sælges ved indgangen.