Erik Valeur

Onsdag d. 16. december 2015 kl. 19:30 i Palmehaven på Thorsvang Samlermuseum, Thorsvangs Allé 7 i Stege.

Erik Valeur har nyligt udgivet romanen “Logbog fra et livsforlis”, som han vil fortælle om.

Han er journalist, forfatter og mediekommentator, og har modtage talrige priser for sin journalistisk bl.a. Cavlingprisen. I 2011 udgav han sin debutroman “Det syvende barn”, som blev en prisbelønnet bestseller.

Logbog fra et livsforlis

er en samtidsfortælling og en thriller på en gang. Den handler om børn, der vokser op med sære hemmeligheder, om ånder, om døden – og Universet – om magtfulde politikere, management-guruer og mediestjerner. Og om de hemmeligheder, alle mennesker forsøger at skjule for sig selv og hinanden.

Bundet til sengen i to år

Både bogens hovedperson, Viggo Larssen, og dens jeg-fortæller er børnehjemsbørn, og her trækker Erik Valeur på egne erfaringer. Som barn var han indlagt to år med en alvorlig hoftelidelse. Hjemmet lå på Røsnæs, hvor en ensom og angstplaget Viggo Larsen i bogen bebor halvøens fyrtårn. I de to år Erik Valeur tilbragte dér, var han bundet fast til sengen og måtte ikke rejse sig op – og forældrebesøg var sjældne. Børnene blev kede af det, når forældrene gik, lød forklaringen.

Magt og brutalitet

Ud over barndomstemaet handler bogen også om gamle, der stuves af vejen, og om død. Døden omgiver os i mere og mere voldsom grad, mener Erik Valeur, i nyhederne, i alle vores medier, i de fleste film. I bøger. »Men det er de andres død, den uvirkelige død, som vi kan holde på afstand.«
I »Logbog fra et livsforlis« bliver døden dog pludselig nærværende, da statsministerens mor en dag forsvinder fra det plejehjem, hvor hun er blevet stuvet af vejen. Og nej: Gerningsmanden er ikke den, man tror!
Og statsministeren? I Søborg, hvor Erik Valeur voksede op, boede der en meget brutal dreng i det store gule hus overfor. Alle børnene var bange for ham, i bogen bliver han til Danmarks statsminister – uden at have aflagt brutaliteten og magtmisbruget.
Som journalist er Erik Valeur selv stødt på en del magtmisbrug i virkelighedens verden, og det vil han fortælle om, ligesom han vil fortælle om sin barndom.

Se mere her:

=”https://www.facebook.com/gajd.dk/videos/vb.1651922881755177/1672635339683931/?type=2&theater
www.politikensforlag.dk/logbog-fra-et-livsforlis/t-0/9788740004670

Billetter

købes/bestilles hos Bøger & papir, Storegade 12, Stege: tlf. 55 81 53 33, mail:7792@bogpost.dk
Pris 100 kr. Unge under 25 ½ pris. Resterende billetter sælges ved indgangen.

Der kan bestilles spisning fra kl. 18 på Samlermuseet på tlf. 40 46 91 46.
ErikValeur uden tryk lille