Ida Jessen. Onsdag d. 24 oktober 2018 kl 19:30. Møn Bibliotek

Hun er en af vore meste roste og kendte forfattere, hendes sprog og personskildringer er blevet sammenlignet med Herman Bangs. Hun har modtaget Blixen-prisen, DR Romanprisen, Kritikerprisen og har to gange været nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris. Hun har skrevet både for børn og voksne, og har bla. oversat nobelpristageren Alice Munroes noveller til dansk.

Ida Jessen vil fortælle med udgangspunkt i sin nye roman ”Telefon” og i de to seneste romaner,  ”En ny tid” og ”Doktor Bagges anagrammer”.

”Telefon” er en selvstændig fortsættelse af Hvium-romanerne ”Den der lyver”, ”Det første jeg tænker på” og ”Børnene”. I ”Telefon” er rammen en telefontjeneste, som mennesker kan ringe anonymt til, når de har brug for at tale med et andet menneske om deres liv og problemer og ikke mindst har brug for, at et andet menneske vil lytte til dem. Romanen består næsten udelukkende af gengivelse af samtalerne, som i Ida Jessens fremragende dialog- og replikkunst, giver et indblik i menneskeskæbner.

Romanerne ”En ny tid” og ”Doktor Bagges anagrammer”, som udkom i 2015 og 2017, foregår i begyndelsen af 1900-tallet og skildrer fra hver sin synsvinkel ægteskabet mellem friskolelærerinden Lilly Høy og distrikslægen Vigand Bagge.

Billetter 100 kr. (unge under 25 ½ pris) købes/bestilles hos Bog & idé, Storegade 12, Stege: tlf. 55 81 53 33, mail:7792@bogpost.dk. Resterende billetter sælges ved indgangen. Der er begrænset antal pladser, så bestil i god tid.

Vi modtager støtte fra Statens Kunstfond og Vordingborg kommune.