Colette Film. Onsdag d. 7. november 2018, kl. 19:00, Biografen Stege.

Indledning ved Karen Syberg, mangeårig litteraturanmelder ved Information. Efter filmen samtale med publikum om filmen ved Karen Syberg.

Colette (1873-1954) blev gift i 1893 med Henri-Gauthier Villars, der var 15 år ældre. Hendes første bog udkom under hans pseudonym “Willy”.

Colette forlod sin utro mand i 1906 og levede en kort tid sammen med den amerikanske forfatter Natalie Barney, som hun havde en kærlighedsaffære med. Hun fandt arbejde i teaterverdenen og blev både skuespiller og forfatter. Colette skjulte ikke sit lesbiske eventyr, men blev også knyttet til mænd som den italienske digter Gabriele d’Annunzio.

I 1912 giftede hun sig med avisredaktøren Henri de Jouvenel, med hvem hun fik datteren Colette de Jouvenel, hendes eneste barn. Parret blev skilt i 1924, efter at Colette havde haft en kærlighedsaffære med sin stedsøn.

I 1920 udkom hendes gennembrudsroman Chéri, en historie der handler om en ældre kurtisane og en yngre mand. Colette blev snart hyldet som Frankrigs største kvindelige forfatter. I 1935 giftede hun sig med Maurice Goudeket.

Colette blev officer af Æreslegionen i 1953 og fik som den første kvinde i Frankrig en statsbegravelse.

Udvalgte værker

Kilde: Wikipedia

Filmen er blevet godt anmeldt i udlandet.

Arrangementet er i samarbejde med Biografen Stege.

Billetter 100 kr. Købes/bestilles Biografen Stege. http://www.biostege.dk

Resterende billetter sælges ved indgangen. Årskort kan ikke anvendes.

Vi modtager støtte fra Statens Kunstfond og Vordingborg kommune.

 

 

Colette ca. 1890