Tine Høeg og guitaristen Simon Brinck – digt koncert ud fra bogen “Nye Rejsende” – mandag d. 19. oktober kl. 19.

Tine Høeg (f. 1985) er cand.mag. i dansk og filosofi og har arbejdet som gymnasielærer. Hun har tidligere udgivet digte. ”Nye rejsende” er hendes første roman, den fik årets debutpris i 2017.

Tine Høeg har skabt sin egen stil i ”Nye rejsende”, som rummer korte tekststykker frem for flydende prosa, og tekststykkerne fungerer som scener. På Tine Høegs hjemmeside står romanen beskrevet som en digtroman.

Med få ord kan Tine Høeg få meget til at ske, f.eks. er en ultrakort sætning fuld af længsel og jalousi, når der blot står ”din kones nøgne krop” på en ellers tom side, og teksterne bevæger sig mellem nutid, erindring og drømmescenarier.

Hovedpersonen i ”Nye rejsende” befinder sig et mærkeligt ikke-sted, hvor hun er voksen og færdiguddannet, men alligevel ikke helt føler, at hun er landet i livet. Voksenlivet og sorgen over at være blevet voksen er et vigtigt tema. Voksenlivet er proppet med forventninger – både fra Tine Høegs hovedperson selv, men også fra samfundet, som søsteren er repræsentant for med sit bryllup og sit perfekte liv.

”Når man nærmer sig de 30, er der en samfundsmæssig forventning om, at man er voksen: Man skal indtræde på arbejdsmarkedet, man skal stifte familie, man skal have styr på tingene. Min hovedperson kan ikke leve op til de krav, hun vakler og kan ikke finde fodfæste. Der er også noget trodsigt – en modvilje mod de faste strukturer. Hun står i en på samme tid længselsfuld og aggressiv position,” fortæller Tine Høeg

Tine Høeg har guitaristen Simon Brinck med til at akkompagnere sig, så vi får en anderledes og stemningsfuld oplevelse. Han har selv komponeret musikken. Simon Brinck er musiker og komponist uddannet på Rytmisk Musikkonservatorium hvor han også underviser. Han har blandt meget andet arbejdet med Bisse, Kentaur og Oh Land og har komponeret musik til film og teater.

”Nye rejsende” som musik roman – komponeret af Simon Brink – har i 2019 været opført på Skuespilhuset, Det Kongelige Teater, og er genopført i 2020.

Bogen ”Nye rejsende” udkommer i 2020 i Tyskland, Østrig og England.

Billetter 100 kr. (unge under 25 ½ pris) købes/bestilles hos Bog & idé, Storegade 12, Stege: tlf. 55 81 53 33, mail:7750@bogpost.dk . Resterende billetter sælges ved indgangen.

Vi modtager støtte fra Statens Kunstfond og Vordingborg kommune.