UDSAT. Tine Høeg og guitaristen Simon Brinck: Romankoncert ud fra bogen “Nye rejsende” – og samtale om bogen “Tour de chambre”. Mandag d. 19. oktober kl. 19.

Tine Høeg (f. 1985) er cand.mag. i dansk og filosofi og har arbejdet som gymnasielærer. Hun har tidligere udgivet digte. ”Nye rejsende” er hendes første roman, den fik årets debutpris i 2017. Hendes succesfulde anden roman “Tour de chambre” udkom tidlig sommer 2020.

Tine Høeg har skabt sin egen stil i ”Nye rejsende og den nye roman ”Tour de chambre”. Med korte tekststykker, der fungerer som scener, frem for flydende prosa. Hun beskriver det som digtroman. Med få ord kan Tine Høeg få meget til at ske, f.eks. er en ultrakort sætning fuld af længsel og jalousi, når der blot står ”din kones nøgne krop” på en ellers tom side, og teksterne bevæger sig mellem nutid, erindring og drømmescenarier. Hovedpersonen i ”Nye rejsende” befinder sig et mærkeligt ikke-sted, hvor hun er voksen og færdiguddannet, men alligevel ikke helt føler, at hun er landet i livet. Voksenlivet og sorgen over at være blevet voksen er et vigtigt tema. Voksenlivet er proppet med forventninger – både fra Tine Høegs hovedperson selv, men også fra samfundet, som søsteren er repræsentant for med sit bryllup og sit perfekte liv.

”Når man nærmer sig de 30, er der en samfundsmæssig forventning om, at man er voksen: Man skal indtræde på arbejdsmarkedet, man skal stifte familie, man skal have styr på tingene. Min hovedperson kan ikke leve op til de krav, hun vakler og kan ikke finde fodfæste. … Der er også noget trodsigt – en modvilje mod de faste strukturer. Hun står i en på samme tid længselsfuld og aggressiv position,” fortæller Tine Høeg. Nye rejsende udkommer i 2020 i Tyskland, Østrig og Storbritannien.

Foto: Camilla Bang
Foto: Camilla Bang

Guitaristen Simon Brinck akkompagnerer og har komponeret musikken til den anderledes og stemningsfulde oplevelse. Simon Brinck er uddannet på Rytmisk Musikkonservatorium, hvor han også underviser. Han har blandt meget andet arbejdet med Bisse, Kentaur og Oh Land og har komponeret musik til film og teater. Musikken varierer fra gang til gang. ”Nye rejsende”  som romankoncert har været opført på Skuespilhuset, Det Kongelige Teater i 2019 og 2020.

Efter romankoncerten taler vi med Tine Høeg om hendes aktuelle roman ”Tour de chambre”, der både er fremhævet af de store dagblades anmeldere og har stor succes ude hos boghandlerne. Det er en poetisk kortfattet roman, der foregår blandt unge voksne i et kollegiemiljø og tematisk kredser om venskab og kærlighed.
Læs mere her: https://gutkind.dk/bog/tour-de-chambre/

Billetter 100 kr. (unge under 25 ½ pris) købes/bestilles hos Bog & idé, Storegade 12, Stege: tlf. 55 81 53 33, mail:7750@bogpost.dk . Resterende billetter sælges ved indgangen.

Der kan bestilles smørrebrød for 75 kr. på Thorsvang Samlermuseum. Det serveres kl. 18 og bestilles på tlf. 40 46 91 46.


Vi modtager støtte fra Statens Kunstfond og Vordingborg kommune.