Elisabeth Møller Jensen

Onsdag d. 9. marts 2016 kl. 19:30 på Thorsvang – Danmarks Samlermuseum. Det er dagen efter Kvindernes Internationale Kampdag, og der er lagt op til eftertanke om kvindernes frigørelse. Her fortæller forhenværende direktør for KVINFO, ELISABETH MØLLER JENSEN, om sine erindringer, »DEN GANG I LEMVIG«.
Hendes opvækst havde alle de tidstypiske træk: Den hjemmegående mor, der føler sig overflødig. Far der er forsørger og familiens overhoved. Pigerne, der dyrker den stærke far og distancerer sig fra den undertrykte mor. Om noget viser hendes erindringer, hvor forkrøblende kvindetilværelsen i 1950’erne var, og hvor nødvendigt kvindeoprøret var.
Elisabeth Møller Jensens opvækst var konfliktfyldt med en socialdemokratisk far og en indremissionsk opdraget mor, der rammes af tiltagende depressioner og pille- og alkoholmisbrug. Moren gør, hvad hun kan, for at knytte Elisabeth tæt til sig, og barnet bliver underlagt hendes skiftende luner, der kan udarte i ondskabsfuldheder og endda dulgte trusler på livet.

Stærke og selvstændige

Selv klarer Elisabeth Møller Jensen sig. Hun og hendes søster vokser ind i uddannelseseksplosionen i 1960’erne og bliver stærkere og mere selvstændige kvinder af det. Hun bliver en af generationens fremtrædende kvindekæmpere. Hendes mor var et ekstremt tilfælde, konstaterer hun, »Men alligevel gyser det i mig, når jeg i dagens Danmark hører unge mennesker, mænd som kvinder, tale med fascination om 1950’ernes kønsroller«. Det var ikke mindst mødrenes skæbne, der fik unge kvinder til at gøre oprør i 1970’erne, understreger hun.

Kom og hør Elisabeth Møller Jensen fortælle sin tidstypiske og dybt personlige historie.

Billetter pris 80 kr. Unge under 25 ½ pris.

Købes/bestilles hos Bøger & papir, Storegade 12, Stege: tlf. 55 81 53 33, mail:7792@bogpost.dk
Resterende billetter sælges ved indgangen.

Der kan bestilles spisning fra kl. 18 på Samlermuseet på tlf. 40 46 91 46.

Elisabeth Møller Jensen Dengang i Lemvig 3