Film og litteratur mødes onsdag d. 15. november 2017 kl. 19. i Biografen Stege

Filmen “Stefan Zweig – Farvel til Europa” følger den verdensberømte østrigske forfatters sidste leveår i eksil i Buenos Aires, New York og Brasilien, hvorfra han skrev sit litterære testamente, “Verden af i går”. Som jødisk intellektuel kæmper Stefan Zweig (Josef Hader) for at finde sit moralske ståsted i forhold til det politiske ragnarok, han har lagt bag sig. Samtidig forsøger Zweig og hans hustru Lotte (Aenne Schwarz) at finde sig til rette i deres eksil, men især han føler en stor længsel efter sit hjemland. Maria Schraders film er ikke så meget et karakterstudie som en sindstilstand – spundet ud over en politisk virkelighed, som trækker skræmmende mange tråde frem til vor tid. Indtil det sidste insisterer Zweig på sin menneskelighed. Selv om Hitlers regime fordømmer og brænder hans bøger, nægter forfatteren at fordømme Tyskland og dets folk.

Indledning ved mag. art., forfatter og mangeårig litteraturanmelder ved Information Karen Syberg. Der vil fortælle om Stefan Zweig og den verden, han måtte forlade, sådan som han skildrer den i det efterladte værk, “Verden af i går”.

Efter filmen byder vi på en valgfri drikkevare (inkluderet i billetprisen), og der vil være samtale om filmen. Ordstyrer: Karen Syberg.

Arrangementet er i samarbejde med Biografen Stege.

Billetter 100 kr. (inkl. en valgfri drikkevare) http://www.biostege.dk Resterende billetter sælges ved indgangen. Årskort kan ikke anvendes.
Karen Syberg