Asta Nielsen & Ulrich Breuning. Søndag d. 11. september 2016 kl. 19:00, Biografen Stege.

Billetter 75 kr. Årskort kan anvendes. www.biostege.dk. Resterende billetter sælges ved indgangen.

På Asta Nielsens fødselsdag rulles den røde løber ud, faklerne tændes og der bydes på velkomstbobler.

Eva Tind er en meget rost ung forfatter, hvis bog “ASTAS SKYGGE” udkom i foråret. I vil kunne møde hende i Biografen Stege mandag d. 3. oktober 2016.

Asta Nielsens (1881-1972) var sin tids største filmdiva, også kaldet Die Asta. Hun var en etableret skuespillerinde i Danmark og rejste til Tyskland i 1910, hvor hun fik stor succes. Hun rejste tilbage til Danmark under 1. verdenskrig; men vendte tilbage til Tyskland i mellemkrigstiden, hvor hun blev en superstjerne. Hun indspillede ca. 70 film hvoraf mange er gået tabt. Hitler var hendes fan. Men hun var på ingen måde fan af Hitler, derfor rejste hun hjem til Danmark i 1037. Herhjemme ville man efterfølgende ikke anerkende hende.

EN RØD LØBER FOR ASTA NIELSEN er forfatteren og kunstneren Eva Tinds personlige dokumentarfilm om stumfilmstjernen Asta Nielsen. I filmen følger Eva i fodsporene på Danmarks første verdensstjerne drevet af en undren over, hvorfor Asta Nielsen, der i datiden var lige så stor som Chaplin, ikke har efterladt sig et mere markant eftermæle i nutiden? Skuespilleren Bodil Jørgensen er en hovedkarakter i filmen, der bringer Asta Nielsen til live.

Arrangementet er i samarbejde med Filmfabrikken og Biografen Stege.

En rød løber for Asta Nielsen