Forfattermøde med Stine Askov om romanen Varme hænder. Onsdag d. 23. oktober 2024 kl. 19-21

Sted: Møn Bibliotek, Møllebrøndstræde 12, 4780 Stege.

Vær med, når forfatter Stine Askov besøger Møn i anledning af sin anmelderroste roman ‘Varme hænder’.

Bogen handler om pædagogen Camilla, der drømmer om mere ro i sit arbejde. Hun siger sin stilling op og får job som handicaphjælper for forfatteren Mathilde. ”Verdens nemmeste job” står der i jobannoncen. Men kombinationen af Camillas ønske om at leve op til egen faglighed og Mathildes høje krav skaber en stadigt stigende spænding i romanen.

’Varme hænder’ er også blevet kaldt en ”omsorgsgyser” og giver et sjældent indblik i de dilemmaer, man møder som omsorgsperson, og er samtidigt en undersøgelse af personlige grænser og værdighed både for dem, der modtager og giver omsorg. Med reference til den aktuelle debat om velfærdsstatens rolle i omsorgsarbejdet, rejser titlen ’Varme hænder’ et centralt spørgsmål om, hvad professionel omsorg egentlig vil sige. Stine Askov, der har mere end tyve års erfaring som pædagog, ærgrer sig over, at omsorgsarbejde reduceres til et spørgsmål om ’varme hænder’.

I Berlingske Tidende skriver anmelder Søren Kassebeer:

… ”Stine Askovs roman »Varme hænder« handler om omsorg og afmagt. Om, hvad der sker, når de stærke ikke kan udholde de svage. Det er dygtigt ubehageligt”.

Politikens litteraturredaktør Jes Stein Pedersen mener, at Stine Askov skriver:

… ”knivskarpt om dilemmaerne i omsorgsarbejde,” og kalder ’Varme hænder’: … ”et must for alle, der arbejder med pasning og pleje”.

Alle er velkomne!

Billetter à 150 kr. hos Bog & Idé, Storegade 12, 4780 Stege. Beløbet betales ved reservation.
Mail: 7750@bogpost.dk  Tlf. 55 81 53 33

NB: Ved særlig højt deltagerantal flyttes arrangementet til større lokaler. Hold dig opdateret enten på vores hjemmeside eller Facebook-profil

Foto: Sara Galbiati