Forfattermøde med Karen Syberg om romanen En tone i livet – scener fra et kunstnerhjem. Onsdag d. 2. oktober 2024 kl. 19-21

Sted: Møn Bibliotek, Møllebrøndstræde 12, 4780 Stege.

Vi indleder efterårssæsonen d. 2. oktober med et arrangement med forfatteren Karen Syberg, som vil fortælle om sin seneste bog, romanen ‘En tone i livet – scener fra et kunstnerhjem’. Romanen handler om hendes forældre og farforældre, og om hendes egen opvækst på Pilegården, et gammelt bondehus uden for Kerteminde, som hendes farfar, maleren Fritz Syberg havde købt. Romanen er baseret på omfattende brevsamlinger, dels fra hendes mor og far, komponisten og organisten Franz Syberg, dels mellem Fritz Syberg og hendes farmor, Anna Syberg, der ligeledes var maler. Karen Syberg fortæller levende, intenst og vedkommende, og som læser indfanges man med det samme af hendes fortælling, som både er en personlig beretning og samtidig en skildring af en epoke i dansk kunst-og kulturhistorie.

Forfatteren Jens Christian Grøndahl skriver meget rammende i sin anmeldelse af romanen:

…”I en mosaik af korte kapitler krydsklippes mellem familiemedlemmernes diskret betonede synsvinkler, fra far til mor, fra farfar til farmor. Tætsansede barndomserindringer veksler med intermezzi, hvor den modne forfatter tager tilløb til at forstå sit ophav. Noget af det virkelig vellykkede ved En tone i livet er, at forfatteren det ene øjeblik holder stoffet ud i strakt, eftertænksom arm for i det næste at dykke ned i den erindrede eller fantaserede fortids detaljerige, psykologisk fintfølende romanunivers”.

Og forfatteren Egon Clausen skriver:

…”Karen Sybergs seneste bog En tone i livet handler om familien Syberg og er en meget meget dejlig bog. Jeg kan anbefale den på det sommervarmeste”.

Hvad Karen Syberg selv har at sige om romanen, glæder vi os til at høre d. 2. oktober!

Billetter á 150 kr. hos Bog & Idé, Storegade 12, Stege. Beløbet betales ved reservation
Mail: 7750@bogpost.dk  Tlf. 55 81 53 33

NB: Ved særlig højt deltagerantal flyttes arrangementet til større lokaler. Hold dig opdateret på
enten her på vores hjemmeside eller Facebook-profil.

Foto: Nicolas Tobias Foelsgaard