Hyldest til Henrik Nordbrandt. Søndag den 1. oktober 2023 kl. 14.30 i Saftstationen i Damme

Med digterne Søren Ulrik Thomsen, Thomas Boberg og Nicolaj Stochholm samt musikerne Channe Nussbaum, Bjarke Kolerus og Sophus August Tuxen….


Henrik Nordbrandt (1945 – 2023) var en af vores allerstørste forfattere. Kendt af mange – også i den brede offentlighed. Og anerkendt både nationalt og internationalt som en unik behersker af et umiddelbart, men også stærkt og personligt poetisk sprog, hvor meget gemte sig under den melankolske eller underspillet humoristiske overflade. Han debuterede i 1966, udgav over 40 bøger og modtog bl.a. Nordisk Råds Litteraturpris for digtsamlingen Drømmebroer i 2000.

Nordbrandt havde tæt tilknytning til Møn, hvorfor LitteraturSelskabet Nordbrandt (opkaldt efter digteren), Scene1 og Verdenslitteratur på Møn er gået sammen om at skabe en fælles mindebegivenhed.

Det foregår søndag den 1. oktober 2023 kl. 14.30 – 17.30 på Saftstationen i Damme, hvor forfatterkollegaer og musikere vil hylde Henrik Nordbrandt med samtaler om hans forfatterskab, oplæsning af digte og musik. Arrangementet skal være en festlig og værdig hyldest til den store digter.

Digterne Søren Ulrik Thomsen, Thomas Boberg og Nicolaj Stochholm kendte Henrik Nordbrandt særdeles godt og fulgte ham igennem mange år. De var alle en del af forfattermiljøet i København i 80erne. De tre forfattere vil fortælle deres fælles historie, sætte Henrik Nordbrandt i perspektiv i dansk litteratur – og læse nogle af deres yndlingsdigte af Henrik Nordbrandt op.


Channe Nussbaum har skrevet musik til Henrik Nordbrandts digte – og de optrådte sammen igennem en årrække. Sangene blev sunget og digtene fremsagt. Musikken, som læner sig op ad både vestlig sangskrivertradition og mellemøstlig improvisation, er en blanding af elektronisk musik og moderne folke-/popmusik. Nussbaum vil ved mindebegivenheden, sammen med musikerne Bjarke Kolerus og Sophus August Tuxen, spille en række af sine Nordbrandtsange.

Begivenheden er støttet af NordeaFonden og Statens Kunstfond. De tre arrangerende foreninger modtager støtte fra Vordingborg Kommune og en række fonde og sponsorer.

Ved arrangementet vil der være salg af bøger ved Bog & Idé, Stege – og mulighed for at købe kaffe og forfriskninger.

Tid og sted:

Søndag den 1. oktober kl. 14.30

Saftstationen i Damme

Fanefjord Kirkevej 35

4792 Askeby