Ursula Andkjær Olsen

Torsdag d. 13. februar 2014

Der venter publikum en dejlig oplevelse, når digteren Ursula Andkjær Olsen den 13. februar gæster Litteraturselskabet i Stege, hvor hun læser op og fortæller om sine digte. Ursula Andkjær Olsen er en charmerende, ligefrem og højst original digter og fortæller, som det er en ren fornøjelse af lytte til.

Senest har hun udsendt den prisbelønnede digtsamling »Det 3. årtusindes hjerte«, der kredser om angsten for at miste, om tab og om den ophøjede fryd ved barn og moderskab. Omkranset af temaer fra hele det følelsesmæssige spektrum omkring livets store øjeblikke.

Ursula Andkjær Olsen debuterede med »Lulus sange og taler«, der straks slog hendes navn fast som en at den unge generations vigtigste – og mest underholdende – lyrikere. Hendes sproglige opfindsomhed er overvældende, hvilket også titler som »Ægteskabet mellem vejen og udvejen«, »Have og Helvede« og »Atlas over huller i verden« demonstrerer. Hun har desuden en musikteoretisk uddannelse i bagagen, hvilket afspejles i hendes digtes temaer og musikalitet.

Ursula Andkjær Olsen har modtaget adskillige priser for sit forfatterskab. Den 42-årige forfatter har både Dan Turèll-prisen (2006), Otto Gelsted-prisen (2010) og Holbergmedaljen (2011) i bagagen, og senest har hun fået Montanas Litteraturpris for Det 3. årtusindes hjerte.