Lone Hørslev

Onsdag d. 29. april 2015 kl. 19.30

Lone Hørslev, digter og forfatter, læser op og fortæller om sin sidste bog om Marie Grubbe: “Dyrets år.”

I Marie Grubbes fodspor.

Store digtere som H.C. Andersen, Holberg og J.P. Jacobsen har skrevet om Marie Grubbe, adelsdamen, der endte som kromutter og færgekone mellem Møn og Falster. Færgegården på Møn står der endnu, lige før dæmningen til Bogø.
Forfatteren Lone Hørslev er med romanen »Dyrets år« trådt i de store digteres fodspor og har gjort det med bravour, mente anmelderne. Lone Hørslev har fulgt den unge Marie Grubbe til Akershus i Kristiania, hvor hendes ægtemand, Ulrik Frederik Gyldenløve, er statholder. Men han er sjældent hjemme. Romanen udspiller sig i den iskolde vinter 1666, »dyrets år« i Johannes Åbenbaring, og i ægtemandens fravær forelsker Marie sig hovedkulds i den franske ritmester Blanquefort, og da dette forhold kæntrer, i sin svoger Styge Høegh.

Marie er 23 og blusser af erotik. Lone Hørslev skriver »veltimede og vellykkede erotiske scener, der virkelig formår at fremstille det seksuelle begær som en uovervindelig kraft, der har sin egen besynderlige kommers med døden,« skrev Politikens Lilian Munk Rösing i sin anmeldelse. For døden er romanen igennem lige så nærværende som erotikken.

Parallelt med overklassens udskejelser skildres underklassens usle lod, hvor især kvinderne må betale prisen: føde husherrens uægte børn eller tortureres, anklaget for hekseri.
Og for alle klasser gælder det, at døden i barselssengen og børnedødeligheden er enorm. Lone Hørslev forklarer da også Marie Grubbes seksuelle dristighed med, at hun ikke kan få børn.

Alt dette kommer hun og fortæller om onsdag den 29. april i Palmehaven på Thorsvang – Danmarks Samlermuseum, Thorsvang Allé 7, 4780 Stege

Billetter à 75 kr. Bøger & papir, T: 55 81 53 33, mail: 7792@bogpost.dk

Resterende billetter sælges ved indgangen.

LoneHoerslev4-lavopl[1]