Karen Fastrup fortæller ud fra sin bog “Hungerhjerte”. Torsdag d. 19. september 2019 kl. 19. Thorsvang Samlermuseum, Stege

Karen Fastrup er født i 1967 og er opvokset på landet i Jylland, hvor faderen var højskoleforstander. Hun har læst litteraturvidenskab på Københavns Universitet og kortvarigt gået på Forfatterskolen. Ved siden af egne skriverier arbejder hun som oversætter af romaner og faglitteratur fra engelsk, norsk og svensk. 2012-14 boede hun i Tanzania.

Hun fortæller ud fra sin seneste bog ”Hungerhjerte”, som blev fremragende anmeldt.

Det er en autofiktiv roman. Det vil sige, at den lægger sig op ad forfatterens egne livsoplevelser, men at der stadig er et fortolkende lag ind over. Værket beskriver psykiatrien via hendes indlæggelser og behandlingsforløb. Selvom hendes forløb overordnet var positivt, er der kritisk bid til psykiatrien.

Anmeldelser:

★★★★★  Karen Fastrup skriver om sindssygdom, så man kan mærke det på egen krop. Men især skriver hun om at være menneske, og det gør hun fremragende.” – Politiken.

“Mageløs flot […] I sin tematik om uskyld og syndefald kan historien minde om Blixens klassiske RINGEN.” – Marie Louise Kjølbye, Information.

“Elementært spændende […] Et medrivende ærligt værk.” – Weekendavisen.

PRÆMIERET AF STATENS KUNSTFOND SOM ET VÆRK AF SÆRLIG HØJ KUNSTNERISK KVALITET.

“Derfor er en bog som denne guld værd, fordi den besidder en høj litterær kvalitet og et indhold, der gør læserne klogere på sindet set indefra […] Bogen fortjener en bred læserkreds blandt læger og alle andre.” – Ugeskrift for Læger.

“Skildringen er i alle relationer loyal og medrivende, ubesmykket i sin beskrivelse af sindets veje og vildveje – indimellem humoristisk ikke mindst i skildringen fra den psykiatriske afdeling. Læs den og blive klogere!” – Leder i Psykiatrifondens blad.

Udgivelser:

2000, ”Brønden”.

2002, ”Kampen om Syrakus” en børnebog sammen med Niels Lyngsøe.

2003, ”Mine syvogtyve sansers elskede”.

2008, ”Begravelsen”.

2013, ”Udfordringen”.

2013, bidrag i: ”360° :Erotiske noveller”

2018, ”Hungerhjerte”.